Az egyetemes terv része vagy. Nem kell félned semmitől, biztonságban vagy!

A bizonytalanság leküzdésében segít, amikor érezzük magunkat az Egy Mindenség részeként.

A félelemben – bár nagyon meggyőző tud lenni – egy csepp igazság sincs.

A materiális világ arra tanít bennünket, hogy tiszteljük félelmeinket, mint túlélésünk alapvető kellékeit, melyek biológiai jelzések formájában figyelmeztetik elménket és testünket a közeledő veszélyre. Olyan kor gyermekei vagyunk, amely fennen hirdeti, hogy pusztán életben lenni annyi, mint hazárdjátékosként vállalni a végső kockázatot. Az eredmény: áldozatul esünk a félelemnek, amely teljesen elbizonytalanít bennünk abban, hogy ki vagyunk és hova tartozunk.

Ez a tézis értelmét veszti, ha felismerjük, hogy a folyamatos veszély csak illúzió. Az ego (túlélési) rendszerünkbe ez az illúzió az emberi történelem utóbbi három ezer évében fészkelte be magát ily erősen.

A szellemi utat járva tökéletesen megszabadulhatunk a félelmektől. Ahogy lépésről lépésre elutasítjuk az aggodalmak jogosságát, egy idő után rájövünk, hogy nem igaz az, hogy állandó veszélyben vagyunk.

Az univerzum biztonságos hely, ahol törődnek velünk és gondoskodnak rólunk.

Ahhoz, hogy a félelem szorításából eljussunk a félelemmentességig, alapvető irányultságunkon kell változtatnunk. A reggel és esti hírek, a média hullámok, külső elvárások szavai helyett saját belső hangunkra kell figyelnünk. Észre kell vennünk, hogy biztonságunkat egy magasabb rendű intelligencia garantálja, mely bennünk lakozik.

Az igazi biztonságérzet: Felismerjük, hogy Isten mindennel ellátott, amire szükségünk van ahhoz, hogy sikeresen szembenézzünk a kihívásokkal. Saját életemben én játszom a főszerepet.

Minden úgy van, ahogyan lennie kell! A rám osztott szerep a lehető legmegfelelőbb számomra!… Hisz én választottam magamnak.

… és már megint itt vagyunk az önmagunkért és az életünkért való felelősség vállalásnál…

A félelem hangja megpróbálja elültetni a fejünkben a gondolatot, hogy csupán a véletlenek tehetetlen áldozatai vagyunk. Ennek pont az ellenkezője az igazság:

A legmélyebb szinten – ahol a lélek lakozik – én írom életem forgatókönyvét!

 

Szenvedélyes lelkesedéssel élem az életem!

Bőséggel áradó jólét világában élek!