“Gyógyítsd meg Tenmagad!”

Dr. Edward Bach 1931-ben írt könyve velejéig megrázta az életemet.

Már két éve jelen van az életemben az a csodálatos segítő módszer, melyet Édesanyám hozott el számunkra. Egyből éreztük, ez a módszer olyan, mint mi. Ezt éreztük… nem többet. Olyan, mint mi magunk vagyunk… ugyanazon frekvencián rezgünk…

Ide kattintva megtalálod a könyvet online

 

“Szabadítsd fel tenmagad!”

E csodálatos ember 1932-ben írt másik könyve is nagy hatással volt rám. Ez a szelíd és végtelenül szerény ember gyönyörű dolgokat csatornázott a Földre élete műveként. Célja az volt, hogy egyszerűen rámutasson arra, mi is életünk célja, s arra, hogy mennyire fontos, hogy erre emberként ráismerjünk. Gyengéden és szelíden mutat rá a bennünket körül vevő és számunkra tanító jelleggel elérkező nehézségek, kihívások hasznára, céljára és arra, hogy milyen fontos az, hogy erre emberként éberek legyünk, s ezeket a helyzeteket tudatosan éljük meg. Abban is segít, hogy ha a kihívások megélésének folyamatában mégis kibillenünk az egyensúlyunkból, s ennek fizikai tünetek, betegség a következménye, akkor milyen egyszerű eszközöket tudunk használni, hogy visszanyerjük egyensúlyunkat és ezáltal egészségünket. S azt is megmutatja, hogyan válhatunk valóban önmagunk gyógyítóivá. Ahogy olvasom a sorait, itt és most… és a végtelenben rezgünk együtt. Érzem, ahogy megnyílnak bennem a terek, s ahogy a Tudás megnyílik bennem…

Szerelemben vagyok ezzel a módszerrel. Egyszerűen eggyé váltam ezzel az emberrel. Sorra olvasom a könyveit, s a Tudás áramlik már én bennem is. Olvasom az 1933-ban publikált A tizenkét gyógyító című művét, mely tökéletes rendszerbe foglalja Bach doktor teljes gyógyító rendszerét. Összetett és mégis roppant egyszerű! És minden lét-síkon egyszerre hat!

Ide kattintva megtalálod a könyvet online

 

 

Dr. Edward Bach (1886-1936) korát megelőző gondolkodású orvos volt Angliában. Hagyományos nyugati orvosként kezdte, majd a homeopátia gyakorlatán keresztül, belső hangját követve eljutott saját természetes, holisztikus gyógymódjának kidolgozásáig, az érzelmi és a lelki gyógyításig, mely megalapozta napjaink egészségmegőrzési irányzatait. Orvosi munkája során egyre elégedetlenebb lett a hagyományos nyugati orvoslás korlátaival és a tüneti kezelésekkel. Meggyőződése volt, hogy az eredményes gyógyításnak a betegség okaiból kell kiindulnia. Felhagyott hagyományos orvosi tevékenységével, és követte intuícióit. 1928-1934 természeti környezetben élve felfedezte a 38 eszenciát és a Rescue keveréket. Betegeit személyiségüknek megfelelően kezelve azonnali sikereket könyvelhetett el. A Bach-virágterápia nem a betegséget és tüneteit kezeli, hanem az ember lelki állapotát. A cseppek a Földön élő legmagasabb természetes gyógyító rezgéssel bíró élőlények felhasználásával készülnek növényekből, virágokból. A Bach-virágterápia ezeket a frekvenciákat használja az emberi egészség megtartásához, újra megteremtéséhez. A virág eszenciák természetüknél fogva tartalmazzák a magas rezgéseket, melyek szervezetünkbe jutva gyengéden hangolják át saját rezgés szintünket, közelítve azt az Isteni Egy-ensúly állapotához, ami emberként megélve nem más, mint az Egész-ség állapota.

Minden ami körülvesz bennünket bizonyos rezgéssel rendelkezik. Testünk, gondolataink, érzelmeink is. A pozitív érzelmek magas rezgés állományúak, a negatív érzelmek alacsony frekvenciájúak.

Az eszenciák nagyon magas rezgése bekerülve testünkbe beindítják szervezetünk öngyógyító folyamatait azáltal, hogy magas frekvenciájú rezgéseikkel az egyensúlyi állapot felé vezetik negatív érzelmeinket.

Az eszenciák az adott virágokban/növényekben jelenlévő gyógyító rezonanciát, gyógyító információt tartalmazzák, melyet egy speciális eljárással kivonnak a növényekből és tartósító oldatban tárolnak. Mindegyik eszencia egy bizonyos kedélyállapotnak felel meg. A 38 gyógyír lefedi az emberi természet összes tulajdonságát, tehát kezelni lehet segítségükkel az előforduló negatív kedélyállapotokat, melyek a betegségeket okozzák.

  • A Bach-virágeszenciák nem csak betegség esetén kiváló segítőink. Zavaros, feszült, nagy kihívást jelentő élethelyzetekben alkalmazhatjuk kedély állapotunk megsegítésére. Ezáltal könnyebben vesszük az akadályokat.
  • Mélyen megérintő élethelyzeteinkben legyen az pozitív vagy negatív érzelmektől áradó (pl. halál eset, gyermek szülés, esküvő) szintén alkalmazhatjuk az eszenciákat a mindennapjaink békésségének, gördülékenységének megsegítése érdekében.
  • Az eszenciák megerősítenek önmagunkban, ezáltal stabilizálnak az intenzív élethelyzeteinkben. Megerősödött önmagunkban könnyen megtartjuk az egyensúlyunkat, ezáltal a fizikai betegség lehetősége nem kap teret.
  • A Bach virágeszenciák a legjobb önismereti segítőink. Lassan, finom, gyengéden nyitják meg az önMAGunk felé vezető tereket.