Napról napra, hétről hétre érzékelem, milyen gyönyörűen haladok a belső egyensúlyi állapotom felé. Hálával tölti el Lényemet tudatom növekedésének, terjeszkedésének ténye. Minden nap gyakorolom a tudatos jelenlét állapotát több-kevesebb (örömömre egyre több) sikerrel.

A körülöttünk látott és érzékelt létforma, ahogyan a thai emberek élnek, segítségemre van az “Itt és Most Létezés” gyakorlásában, elmélyítésében. Ez az állapot egyre kiterjedtebb lehetőséget ad arra, hogy sorra felszínre kerüljenek ego programjaim, melyek megnevezése és elengedése mindennapi feladatként van jelen az életemben. Sokat beszélgetünk, és segítünk egymásnak, rávilágítva öntudatlan állapotainkra, öntudatlan viselkedésünkre. Az életem jelenlegi szakasza a megelőző felismerések után, egyértelműen a gyakorlásról szól. Gyakorlom a teljes ellazulást, az elengedést és az elfogadást.

A Mindenség energiája velem volt Magyarországon a pakolásnál is: minden számomra fontos könyvet sikerült bepakoltatnia velem a hátizsákba…. és most a kezembe adni 🙂

 

Mindennapjaim része Létezésem energetizálása, mely célra a Teremtő már előzőleg kiváló módszerekkel ismertetett meg. A Reiki, a kundalíni jóga és a talpmasszázs segít bennünket utunkon. Mostanára elértem azt a szintet, ahol

elég energia áll rendelkezésemre a mindennapi gyakorláshoz…

… és meg is teszem 🙂

A gyakorlás sokszor erővel kezdődik…

… de hát ilyen, amikor harminckét évnyi szokást akarok áthangolni.

A nappaliban folyamatosan ott fekszik a jóga szőnyeg, rajta egy hatalmas papírral, melyre ezt írtam:

“Üzenem magamnak! Ha nem tudod, hogy hol a helyed… ITT A HELYED!”

“Gyakorlat teszi a mestert.”

 

A megtanult módszereken túl egyre erősebben működik a belső hangom által prezentált eszközpark. Érzem, hogy a meditáció nem mást jelent, mint valóban és igazán magammal lenni. Jelen lenni önmagam számára… s ezt sokféle képpen megtehetem, nem kell ragaszkodnom minden áron a jógában megtanult módszerekhez.

Sokszor engedem, hogy csak úgy jöjjön magától az, amit épp akkor az itt és most-ban a lelkem kíván.

A naplemente nézés az egyik kedvenc meditációs állapotom. A fény és a végtelenség bámulása egyre ismertebb érzéseket hoz elő belőlem.