Meditációk

Mozgás Meditációk

Kum Nye – Slow Motion

 

Megleltem a kulcsot a megvilágosodásom felé vezető út jelenlegi szakaszához. Egy igazi, ‘kézzel fogható’ eszköz, amelyhez egy hozzávalót szükséges nekem biztosítani, a folyamatos GYAKORLÁS-t….

A Mindenség árama vezetett el a boltba egy éve, adta a kezembe a könyvet, hozatta el velem a hátizsákban ide Thaiföldre, és hívta fel rá a figyelmemet Most 🙂

Ezzel foglalkozom most:

Gondolatok a merevségről, a feszültségről, ennek eredetéről…

… az ego fixáció miatt a Valóság és a látszat-valóság közötti szakadékból eredő szorongásról

És mindennek következményeiről…

…a minimális energia szinten tengődésről… amit az emberek életnek neveznek… manapság.

 

A kundalíni jóga intenzív mozgás világa és megélései mellé belépett a kum nye mozgás meditáció lágyan elterülő test-gyakorlás is. Úgy érzem ez a kettő kiegészíti egymást. Míg a kundalíni jóga erőteljes, koncentrált fókuszú, energiát egy helyre egybegyűjtő, ez a mozgás szétterülő tudatosságot igényel, levegős, éteri, szerteágazó. A fókusz ugyanúgy meg van, de nem koncentrált, hanem inkább össz-pontosítás jellegű. Tehát a teljes tér minden pontjára tudatosan éber állapotot igényel, és hoz létre.

Számomra ez a mozgás-meditáció az eszköz, a kulcs ahhoz, hogy, amit az elmúlt évek alatt felfedeztem, hitemmé tettem, és már rég óta vágyom…. meg is tudjam valósítani, az életemmé tudjam tenni!

 

Éveket ültem meditálva… csendben… Vanság-ban… Itt az ideje ezt a meditatív állapotot MEGMOZDÍTANOM. Mindazt, amit találtam áthozni ide, a mozgás világába. Ide, az életembe. Az életbe, amit emberként élek. A mindennapok sokaságába…

 

Kezemben a módszer, és becsülöm. Becsülöm minden nap. Érzem, hogy csak egy hozzávalót szükséges nekem beleadni:

odafigyelés = gyakorlás

… a többit megkapom a Mindenségtől. Engedem az áramlást, és kezdem élvezni azt az eddig ismeretlen érzést, hogy ez jó nekem.

 

Lazulok = elfogadok és engedek

Elfogadom, hogy minden úgy a legjobb, ahogyan van… ezt érzem

Engedem, hogy az Univerzum részeként együtt áramoljon az életem a Mindenség Isteni Rendjével

Elengedem az egom felülokoskodását

Elengedem a göcsölést és a feszülést, mert nem kívánom kényszeríteni a létezésemet semmire és semerre, ami nem jön…

Hagyom, hogy megkaphassam mindazt, ami a legjobb Nekem.

 

A fizikai szinten vannak a korlátaim. Ahhoz, hogy elszakadhassak, és feljebb emelkedhessek, az anyagi szinten szükséges gyakorlatoznom…

Ahhoz, hogy átélhessem az Egység érzését, hogy a létezés Teljességének érzésével folytassam ezt a földi életemet… Most a lazulás a feladatom. Elengedni minden korlátot, gátat, amit az elmúlt 30 évben, és az előző életeimben Magamba és Magam elé állítottam… mert a korlátok felszámolásával egyszerűen megnyílik a Létezés.

 

 

Járok az Utamon, látom a lépést, amit éppen lépek… KUM NYE-t gyakorlok… Látom a lábaimat a földre érkezni, talpaimat lassan gördülni, mozdul a kezem, hajlik a karom… tágul a tér… tágul a tér…

A nyugati világ ember számára megálmodott módszer ez, mely először feloldja a testben eltárolt több tízévnyi stresszt, majd átalakítja a negatív energiákat. Segít kiegyensúlyozottabb életstílusra váltani azzal az újra- kondicionálással, hogy a mozgás meditáció egyforma hangsúlyt fektet a fizikai és pszichológiai tevékenységre… melyet párhuzamosan végez.

Tudjuk, hogy valódi változás csak a mintázat átírásával, áthangolásával érhető el… na ez a módszert erre találták ki 🙂

Átalakítja a negatív mintákat és energetizál. Megindítja az energia flow-t, így fokozza az élvezeti képességemet… az élet élvezetét… megbecsülését… Tágítja a pillanatot. Csodálatos érzés ahogy a gyakorlás rávezet a test és tudat párhuzamos működésére… egyesülésére minden lépésben.

A kedvenc gyakorlatom az, amikor olyan lassan sétálok, hogy 1 perc alatt lépek egyet. Minden milliméter mozgást érzékelve… annak folyamatában… Ja… és mindezt azzal a töltettel, hogy arra gondolok, hogy perceken belül indul a repülőm, és rohannom kell!

Hahhh… tértágítás… tudat tágítás… Hajrá!

A belső összhangunk kulcsa és a világgal való harmonikus kapcsolatunk az érzéseinken és érzékelésünkön nyugszik. Tudatosságunk tágításával mélyen megéljük érzékeléseiket és kiterjesztjük ezt a ritmusos áramlást.

A hiányérzet megszűnésének, a folyamatos keresésés és hajhászás végének, az üres pörgés elengedésésének kulcsa Bennünk van. A megelégedettségbe, békébe, és a nyugalomba érkezés lehetséges. Mindez megjelenik, mihelyt rátalálunk a belső egyensúlyunkra. Ide pedig a teljes ellazuláson keresztül vezet az út.