IGEEEN!

Szeretem a pizzát!

… és szeretem az édességet is!

Hogy nem egészséges?

Ezen is sikerült túltennem magam itt a thaiföldi körülmények között.

Valóban! Az a pizza és az a sütemény, amit otthon lehet széles körben vásárolni… nem egészséges. Kizárólag finomított alapanyagokból készítik, és a legtöbb mást sem tartalmaz, mint silány minőségű fehér lisztet, tele adalékanyagokkal, élesztőt, vagy szintetikus sütőport, ipari tojást és tejterméket, meg egy halom egyéb vegyszert mint pl. a hab-keményítő, vagy a gyorsélesztő, vagy a lisztkezelő szer…

A pizzákkal sincs sokkal könnyebb dolga annak, aki valami emberi fogyasztásra alkalmas ételt kíván magához venni… bár van olyan pizza, amin előfordul zöldség is.

 

Rendben… ezzel a kondicionálással érkeztem ebbe a térbe… és most ezen változtatok 🙂 Nincs túl nehéz dolgom, mert az itteniek csupa olyan édes finomságot készítenek, mely nem csak szemnek szájnak ingere… hanem testem, lelkem tápláléka is. Csodálatos alapanyagokból készülnek, nagyon egyszerűek és gyönyörűségesen finomak.

 

Beindult a művészi folyamat édesség területen is. Az alábbi csoda egy újabb remek ötlet az egészségesen együnk édeset témában… Mostanában így megy ez: bepótolom az édesség evést, ami az elmúlt évekből kimaradt, mert azt hittem, hogy az édesség egészségtelen…

 

Ez a személetem is fénysebességgel változik, mióta itt vagyunk. Vettünk teljes kiőrlésű liszteket, kókusz tejet, és tengernyi gyönyörű gyümölcsöt. Íme egy e heti példa 🙂 A lisztekkel, vagyis inkább a lisztek és a sütőnk kombinálásával akadnak még apró kísérletezni valók, de a majdnem tökéletes kategóriába sorolhatjuk az alábbi mangókrémes sütit friss banánnal és persze az elmaradhatatlan házi keserű csokival.

 

 

 

Nagyon felbuzdultunk. Egyre bátrabbak vagyunk. Pizzát is sütünk!

Isteni lett!

A tésztát a Gurutól lestük, a többi saját ihletés 🙂

Jamie Oliver: Pizza egyszerűen…

Szeretem ezt az embert… és érdekes, hogy Thaiföldön  töltött életünk alatt tanulunk tőle… olyan érzésem van, hogy valahogy ettől a brit férfitól ugyanazt tanulom, mint az itteni emberek életéből…. az EGYSZERŰSÉGET…

Szemet gyönyörködtető alapanyagok, Jamie szuper egyszerű módszereivel… Az eredmény lenyűgöző.

Teljes kiőrlésű liszttel, kovászos tésztával… szeretettel…

Az első esetben paradicsomos alapunk garnélás-brokkolis, és a másik variáció fokhagymás-“tejfölös” alapon (kókusztejjel), 3 gombás, hagymás, virágos, “rukkolás”. (Kerestünk valami hasonlót, és találtunk is valami gyomot az egyik néninél, amiről is kiderül, hogy ez is nagyon finom 🙂  Az íze nem túlságosan, de a látványa egész rukkolás.

 

[smartslider3 slider=6]

 

“Előző életemben” Én is azt hittem, hogy mindez macera, hogy a jó és szép étel rengeteg idő – fene se ér rá ilyenekre, jó lesz az akármi is. Azt is hittem, hogy a konyhában való művészkedés kevés ember ritka privilégiuma, hogy csilivili szerszámok és drága eszközök kellenek hozzá. Mindez a múlté. Megérett bennem a tudás:

Az élet-dús, boldog ételekhez csak Én kellek 🙂   …..  és az, hogy engedjem MAGamat LENNI!

Engedjük Magunkat szabadnak lenni. Szabadnak, az emberi elme útvesztőiből kijutva, az ego által épített falak és gátak garmadáját magunk mögött hagyva, felismerve, hogy a választás joga a Miénk!

Igen! Létezik! Létezik az, hogy gyönyörű, testemnek-lelkemnek tápláló ételek eszem. Létezik, hogy ezeket én magam készítem. S létezik, hogy ehhez nem kell az egész napot a konyhában töltenem…

Kirobbantottam magam a kondicionálásom teréből. Hajrá magyar nők! Gyertek velem!