Első női kör

Régóta vágyott álmom teljesült életem ezen pontján. Elkezdtem járni életem első női körébe, melyet nem más tart mint Gáborjáni Réka… életem egyik példaképe. Nőiségébe, egyéniségébe megérkezett nő, asszony, bölcs asszony. 

A női kör tere, hangulata és érzetvilága csodálatos. Újabb és újabb részeimet nyitogató, érzelmeimet simogató, a női együtt erejét megmutató. Fantasztikus érzés ebben a formában, ilyen módon együtt lenni. Ebből a térből kifelé tekintve érthetetlen jelenségek a nők közötti rivalizálás, az egymás közötti gáncsoskodás, női erőnk egymás ellen, egymás kárára való használata. Ebben a térben magától értetődően van jelen a szín tiszta együtt ereje, az egyenrangúság és a egymás segítéséért közösbe adott női erőnk jelenléte. A kölcsönösség minden szinten fellelhető. Legyen az egymás támogatása, megtartása, vigasztalása, egymás sikereinek való örülés és ünneplés, vagy akár egymás szépségének csodálata.

A női körben megtapasztalt gyönyörűséges életérzés már önmagában magával ragadó. S mindezzel együtt, ezzel megalapozva olyan végtelenül csodálatos dolgok érnek el hozzám, melyekkel – mint eddig már sok mindennel – úgy vagyok, hogy… lehet az elmém számára új információ… de tisztán érzem, hogy valahol belül mindez számomra ősidők óta ismerős tér.. annak minden tudás-tartalmával. 

Egy újabb tudomány érkezett el hozzám, mely gazdagítja önismeretemet és az élethez való eszköztáramat. Az ayurvéda tudománya, művészete csodálatos eszközöket ad a mindennapi élethez, kihívásainak kezeléséhez, és ahhoz is, hogy egyszerűen csak jól érezzük magunkat.

Minden tudás terébe az aktiváláson keresztül vezet az út… s Réka szavai dolgoznak is bennem erősen. Érzem és Tudom, hogy minden, amit hallok… ősidők óta Tudom… csak valahogy olyan formán tartalmazta eddig terem, hogy nem volt hozzáférésem. A női körök miliője, energetikája, a keletkező együtt érzetvilága és az elhangzó szavak varázslatos hatással vannak rám. Megindult bennem az emlékezés folyamata.

 

A ciklikus létezésre hangolódva egyre nyílnak meg előttem a Tudás-Terek,

s mutatják meg ősi Igazságok valódi arcukat.

Azt az arcukat, jellegüket, melyeket minden Földön élő ember ismer,

s melyet évezredek pora fed el.

Az Univerzális Rend és annak Törvényei

ciklusokba rendezi mindazt, mi létezik.

Ciklusokba, melyek körpályát írnak le,

s melyek minden kör zárópontjánál a spirál újabb szintjére áramlik.

A nő, aki elmélyül saját méhe erejében,

megmerítkezik régmúlt korok idejében,

kincsre lel, s benne önmagára,

valódi lényének tiszta Tudatára.

 

Havi ciklus és a vérzés

A ma élő nő menstruál. A havi vérzés egy ma élő egészséges nő életében általában Újholdkor (Fehér Ciklus), vagy Teliholdkor (Vörös Ciklus) érkezik el. A legtöbb nő energetikájában van egy tendencia valamely havi ciklus irányában, de az is előfordul, hogy életünk változásaiban, különböző élet szakaszainkra, az ahhoz illő, azt támogató ciklus áll be a rendszerünkben.

 

A Fehér Ciklus jellemzői: Yin-jellegű ciklus. Befogadó, megtartó irányultságú. A test az energiákat befelé és lefelé, a méh irányában áramoltatja, így támogatja a belső munkát, és a méh Tudását energetizálja. A méhbe áramló energia segíti az ott rejlő határtalan Tudás és Erő töltődését, erősödését, elősegíti azok aktivizálódását, tágulását. A Fehér Ciklus a nőt belső önmagában erősíti, érzelmi, lelki, és belső tudatossági minőségeihez kapcsolja.

A Újholdkor a Hold ereje a havi ciklus során a leggyengébb, így a nőre ható kozmikus energiák terén a föld gravitációs ereje dominál. Ebben az állapotban az energiák, és a 70%-ban vízből álló testünk testnedvei lefelé áramolnak.

 

 

 

 

A Vörös Ciklus jellemzői: Yang aspektusú ciklus. Kiáramoltató jellegű. A Teliholdra eső vérzés azt támogatja, amikor egy energiái kifelé áramolnak. Belső erejét, energiáját az őt körülvevő világba árasztja. Ez lehet épp karrierjének építése, vagy hasonló produktív munkába való erő befektetés, lehet családja vagy épp egy közösség szolgálata. Aki ebben a formában menstruál, belső kincseit kifelé áramoltatja. Szolgáló, megosztó energetikai állapotban van. A Vörös Ciklus a nőt, a fizikai, anyagi szintű, testi és szexuális minőségeihez való kapcsolatában erősíti.

 

A havi ciklus és a céljaink

Testünk végtelen intelligenciájával Tudja, mi a legjobb nekünk, s belső Rendje ennek alapján áll be. Megfigyeléseinkkel közelebb kerülhetünk saját belső működésünkhöz, annak okaihoz, s ezáltal önmagunkhoz. Testünk aktuális működésének okai között megtalálhatunk öntudatlanul hozott döntéseket, választásokat, öntudatlanul működtetett mintákat, vagy éppen ráláthatunk olyan reakciós rendszerekre is, melyek azért alakultak ki, mert valamikor az életünkben tudatosan hoztunk egy döntést, arra be is rendezkedtünk, és az évek alatt bele is szoktunk.

A legtöbb esetben, amikor egy nő gyermekre vágyik, de az hosszasan nem sikerül, az elsődleges forrás ok az, hogy hosszú évekre berendezkedett a kifelé áramoltató életformára (élet építés, karrier építés, anyagi világban való teremtés), s e döntésének megfelelően testének energetikája beállt erre a rendre. a Vörös Ciklusnak megfelelően működik, belső erejét a külső világban való tevékenységekbe áramoltatja. A Vörös Ciklus energetikája sok tekintetben egy energetikai fogamzásgátlás is egyben. Hiszen céljaink elérésének érdekében – választásunknak megfelelően – nem belső, hanem külső világunkban kívánunk építkezni, teremteni éppen.

 

Ehhez képest a gyermek megfoganása egy befogadó, megengedő, erős, jól energetizált belső energia teret igényló történés. Az a nő, aki gyermek foganását vágyja, legelső lépésként az ehhez szükséges energetikai rendszert kell önmagában kialakítsa. Figyelmét magába, belső tereibe összepontosítsa, energiáit befelé fókuszálja, hogy létre hozzon a gyermek-teremtés számára megfelelően erős, befogadó, belső teret.

Amennyiben tudatosak vagyunk, tudatosan tudunk változtatni a berögzül belső rendszeren. Ehhez első lépésként őszintén és hosszasan vizsgáljuk meg azt, hogy a vágy a gyermekre valóban lelkünk kívánsága-e. Ha igen, és tényleg csupán egy beállt mókuskerékből való felszabadulás, energetikai minta-váltás szükséges, akkor második lépésként hozzunk egy tudatos döntést, s e szándékunkat erősítsük meg minden nap.

 

A belső energetikai rendünk megváltoztatásához fizikai eszközöket is nyújt az ayurvéda, melyekkel  lehet támogatni ezt a belső választást. Ezek lehetnek fürdők, borogatások, étkezési javallatok, melyekkel katalizálhatjuk a belső folyamatot. Ám mint életünk minden története szívünk mélyén kell megfoganjon, onnan indul ki és erejét is onnan kapja. A fizikai szintű eszközökkel pedig támogatni tudjuk lelkünk szándékát. ‘Testünkhöz test-nyelvvel szólunk’.

Mai írásom terében is a lényeg a tudatosságon van. A tudatos női létezésen, a tudatos választáson, a tudatos, az alázat fényszálaival átszőtt teremtésen.

 

Női teremtés

Megjelenik a vágy

Tudatosan választok

Elültetem szándékomat méhem terébe

Hangolódom: energetizálom, éltetem, táplálom, megtartom

Megszületik

VAN

 

Erővel

Alázattal

Tisztelettel

Hálával

 

Jelen vagyok saját női létemben

Tudatosan vagyok jelen, s életemet két kezemben tartom. Figyelem magam, s belső rendszeremet engedem, hogy Igaz vágyaimnak megfelelően rendeződjön. Mit szeretnék? Mire vágyom? Mi a célom? Általában e kérdésekre az Igaz válaszok nem a fejből érkeznek. Mélyebbről, a lélek, a szív teréből érnek el hozzánk. Éber vagyok lelkem válaszaira, s elfogadom, hogy ahhoz, amely életet lelkem hív számomra, az életet, ami a Legjobb nekem… jelenleg a Vörös Ciklus támogatja. Igen. Látom. Én épp abban az életszakaszban vagyok, amikor építem az életem.