… csak a Pillanat Van.

Ilyen és olyan… meg amolyan. Hol ez Van benne, hol az. A Pillanat a Tér, melybe az élet-történetem eseményei elérkeznek. Hívhatjuk a Pillanatot Itt és Most Térnek is, ami nem más, mint a Lényem Tere.

Az agyunk által teremtett illúzió szerint értékeljük az éppen aktuális Pillanat tartalmát. Minősítjük. Arra való, hogy elménk, és a rajta futó ego-rendszerünk meg tudja határozni a saját helyzetét. Mindenképp kell számára viszonyítási pont, amihez mérheti magát. Ebből a méregetésből keletkezett  a jó és a rossz fogalma. … mely egy mindent kitöltő illúzió manapság… az ego világában. Ez a csapda ejti fogságba az emberi elmét, és vele együtt az ember életét. Ebből gerjednek a vágyak a “jó” iránt, és teremtődik meg a teljes elutasítás a “rossz” felé… S így szűnik meg Létezni az Egy…. mely kettővé bomlott.

Ha egy kicsit átfogalmazzuk ezt a ‘jó és rossz’ dolgot, mondhatnánk azt is, hogy az egyik Pillanat tartalmát könnyen, a másikat nehezebben éljük meg, és vannak olyan Pillanatok, melyek történetét, nagyon nehezen viseljük. Ez a megfogalmazás megfelelhet a jó és a rossz élmények leírásához…. csak máshonnan nézve.

A Pillanat világában ott Van Minden. 

A Tudás is ott Van.

A Pillanat világában Létezve, az ember tudja, hogy az, hogy az éppen aktuális történetet hogyan éli meg, csak rajta múlik.

És… megszűnik, értelmét veszti a ‘jó és a rossz’. Megérezzük, hogy csupán Tapasztalás van. Azt tapasztalom, hogy ez biza nehéz nekem… Nézzük meg miért is!

Vagy azt tapasztalom, hogy megy, mint a karikacsapás, és öröm tölt el.

Mindkettő ugyanaz.

Az Egy.

Az Élet… ami sokszor olyan történetet hoz el számunkra, amivel dolgunk van, és ez a feladat nehézséget, kihívást jelent számunkra. Több energiát kell beletennünk, ezért éljük meg nehezebben. Máskor olyan történet jelenik meg az Életünkben, ami a hátára kap, és képesek vagyunk vele együtt repülni… áramolni, könnyedén.

Ezért jöttünk. Ezért Vagyunk itt a Földön. … hogy mindezek a történetek eljöjjenek, és megélhessük őket.

Rajtunk múlik, hogy kategorizáljuk-e őket, vagy egyszerűen megéljük.

Csak a Pillanat Létezik.

A Pillanat Végtelensége a Tér, ahol a Létezés történik… tehát mozgásban van.

S ahol mozgás van… ott Tapasztalás van.