Az utóbbi hónapok – vagy inkább évek? – tere olyannyira tele volt félreértésekkel, hogy mondhatnám úsztunk a meg nem értettség tengerében… és igen sokszor el is merültünk benne.

Amikor újabb erőre kaptam és ki tudtam emelni a fejem a kommunikációs zavarok tengeréből nagy erőkkel hívtam a segítséget, ami kiemel bennünket ebből vége láthatatlan ördögi körből.

Kértem és megadatott.

Elérkezett hozzám Marshall Rosenberg és az Erőszakmentes Kommunikáció művészete. Nézem az oktató videóit… és csak nézem. Ahogy vége van, kezdem elölről. Olyan tereket nyit meg bennem ez az ember, és a mondanivalója, melyekre – érzem -, a rálátás szükségessége égetően fontos. Nyílnak bennem feneketlen mély sértettség terek, és nyílik bennem a rálátás is. Nem könnyű, de elszántan megmerítkezem ezekben a terekben, melyek régi históriákról mesélnek… és megmerítkezem az érzésekben, melyek feltörnek.

Dolgozom lélek szinteken a sértettség rétegeimmel, tudatosan takarítok a morfogenetikus mezőmben…

… és dolgozom az emberi létem jobbá tételén…

TANULOK KOMMUNIKÁLNI 🙂

Szeretettel ajánlom mindenkinek e csodálatos tudományt és annak nagyra becsült hírnökét:

A sorozat négy részes. Az első után megtalálod a többit is a YouTube-on 🙂

 

És szeretettel ajánlom ezt a videót is, melyben Marshall arról a folyamatról beszél, mely létre hozta azt a jelenlegi hatalom-elvű társadalmi berendezkedést, melyben mi is kondicionálódtunk, s melynek programjait emberként mindannyian hordozzuk elménk terében. Azt is megtudhatjuk, hogy miért olyan fontos, hogy éberek legyünk a bennünk kondicionált kommunikációs rendszernek, melynek alapja a sértettség, a félelem és a harag. S mennyire fontos, hogy elkezdjünk ezen dolgozni, áthangolni a kommunikációs szokásainkat.

Saját érdekünkben, jól létünk érdekében, ember társaink és az egész földi világ jövőjének érdekében 🙂