Thaiföldi életem során sokszor tapasztaltam, hogy milyen nagy hatással van a thai masszázs, mint gyógymód alkalmazása az emberek mindennapi életére. S ok helyen jártunk és láthattuk ennek az ősi masszázs technikának a mindennapi életben való használatát. Mondhatni a thai masszázs  Thaiföldön minden, ami itt Európában az emberek számára a fájdalomcsillapító tabletta, a hajhajtó kapszula, a fájdalom csillapító kenőcs, stb. A világ azon részében az emberek nem kémiai anyagok után nyúlnak első kézből, hanem saját kezeikhez, melyekkel egyszerű akupresszúrás módszerekkel kezelik önmagukat és a körülöttük lévő embereket. 

A kezelést a test energia vonalain (meridiánok) lévő akupunktúrás pontok nyomásával végzik, ezzel elősegítve a test helyes energia áramlását. Energia többletet felszabadítani, energia hiányt pótolni, áramlást erősíteni. Ez a nagy trükk 🙂

Az áramlás helyre állításával, serkentik a vérkeringést, a nyirokrendszer működését, elősegítve a szervezet méregtelenítését emelve a test energia szintjét, beindítva a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Életünkben rendszeresen alkalmazva fokozza a rugalmasságunkat és erőnlétünket minden szinten. Kedvezően hat az izmokra, és az idegrendszerre is, melyek erőnlétének, rugalmasságának növelésével csökken az életünkben lévő stressz szintje, s annak ránk gyakorolt káros hatása is. Remek egészség fenntartó eszköz, csakúgy, mint a chikung vagy a thai chi. Nagyon hasonló hatású eszköz.

  • Fájdalomcsillapító hatású
  • Méregtelenítő
  • Immunerősítő
  • Stresszoldásra, teljes relaxáció, nyugalmi állapot elérése használható
  • Vérkeringés serkentő
  • Emésztés elősegítő

Alap esetben a masszírozást a földön végzik, nem úgy mint a legtöbb Európában ismert masszázst. Ennek filozófiai oka van, miszerint a masszőrnek és a páciensnek egy szinten kell lennie. De nagyon praktikus is, mert megkönnyíti a masszírozást, a masszőr az erőkifejtéshez nem az izomerejét, hanem a testsúlyát használja. Ez a csodálatos eszköz mindig kéznél van, mert egyszerűen nem kell hozzá semmilyen felszerelés, bárhol elvégezhető. A többi masszázstól a thai masszázs abban is különbözik, hogy úgynevezett száraz masszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat. 

A sokoldalú, a teljes energetikai rendszert megmozgató, teljes testet átmasszírozó kezelés egy testi és lelki egyensúlyt visszaállító gyógyító foglalkozás.

Amikor önmagamon alkalmazom ezt a módszert legtöbbször egy mély, magamba szálló, magammal foglalkozó meditációként élem meg. Ez esetben nem egy egész, több órás masszázsról beszélek, hanem egyszerű energetikai eszközről – a masszázs egyes részeinek alkalmazásával -, melyek felszabadítják az energia pályákat, ezáltal friss erőt adnak a tovább lépéshez. Az így felszabadult energia segítségemre van a kitartásom erősítéséhez, a változás, változtatás melletti elköteleződésemben való helytálláshoz. Remek eszköz, hisz bárhol, bármikor tudom alkalmazni, s minden feltétel nélkül lehet más eszközökkel együtt alkalmazni.

  • erőnlétet fokozni, hogy legyen energia a tudatos belső munka kihívásaihoz
  • a test energetikai egyensúlyának helyreállításához
  • öngyógyító mechanizmusainak aktivizálásához
  • alkalmazható közérzet javítására: alvászavaroknál, ideges, feszült állapotokban, fájdalmak enyhítésére
  • depresszív, energiátlan állapotokban serkentésre
  • energetizálásra, erősítésre: Aktiválja a szervezetben az energia áramlást, serkenti a vér- és nyirokkeringést.
  • pihentetéshez: A felgyorsult vérkeringés által több oxigén jut a szervezetünkbe, így pihentek leszünk. A felgyülemlett stressz oldásával is pihent, ellazult állapotot érünk el.
  • méregtelenítés, elengedési folyamatok katalizálásához: A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit. A nyirokelvezetés az immunrendszer szempontjából is nagy jelentőségű. A felgyorsult nyirok- és vérkeringés által a méreganyagok kitisztulnak a szervezetből. (bőséges folyadék fogyasztásával növelhetjük a folyamat hatékonyságát.)
  • fájdalomcsillapításra: egyrészt akupresszúrás hatásának másrészt a relaxáció következtében felszabaduló endorfinoknak köszönhetően.