Új életem egyik legcsodálatosabb részeként az angyali szépségű kék virággal ragyogó katángkóró gyűjtésébe fogtam. Mi lehet csodásabb, mint a fenséges nyári délelőtt, és a lábaim alatt elterülő valószínűtlenül kék virág-szőnyeg.

A mezei katángot sok mindenre használhatjuk. Segíti a májműködést, a vesét, tisztítja a lépet és az epehólyagot, segíti a bélműködést.

 

Az általam rendszeresen végzett tisztító kúrák eszközeként is jó szolgálatot tesz. Évente egyszer végzek katángkóró kúrát a májam és az epehólyagom karbantartásáért. Általában az őszi időszakba fér bele nálam ez a három hetes tea-kúra, mely során egy hétig minden reggel, a második héten minden másnap, a harmadik héten pedig minden harmadnap iszom egy jó nagy bögre katáng teát reggel éhgyomorra.

A növényből főzetet kell készíteni, hogy kioldódjanak a hatóanyagok. 1 percig főzzük lobogó vízben.

 

 

A mezei katángot vad cikóriaként is ismerhetjük, melyből kávé helyett finom italt is készíthetünk. Én személy szerint zab tejjel készítem…. sok-sok zab tejjel… Hmmm.

 

 

 

A katángkóró a Bach-virágterápia eszenciái között is megtalálható. Azokra az állapotokra ajánljuk, amikor az emberben túlteng a világ megmentésére való törekvés, a másokról való túlzott gondoskodás, majd az ebből a mintából kialakuló sértettség és önsajnálat, melynek alapja a viszonzatlanság, a magány érzete és az, hogy úgy érzi az ember méltánytalanul bánnak vele.