Érzelmeink hatással vannak szervezetünkre

A krónikus betegségek jelenléte nem csak Hahnemann figyelmét keltette fel, hanem ugyanilyen mélyre ható kutatásokat végzett Dr. Edward Bach is. Dr. Bach holisztikus szemléletű gyógyítóként az emberi életben felmerülő betegségeket egyállapotként vizsgálta, mely a szervezet összességét érinti, s mely kapcsolatban áll az emberi lény minden részével. Testével, érzelmeivel, lelki és energetikai állapotával.

Felismerte, hogy a rezisztens, krónikus betegségek orvosi kezelésének folyamatában, a betegség állapotát legtöbbször csak enyhíteni lehetett, s annak tüneteit kezelték. Valós, a betegség okaira ható gyógyulás nem volt elérhető. Az emberi szervezet immunrendszerének kutatása közben olyan bélbaktériumokat fedezett fel, melyek szoros kapcsolatban álltak ezekkel a krónikusnak nevezett állapotokkal. Kísérletei bizonyították, hogy ezen bélbaktériumok szerepet játszanak ezen betegségek jelenlétében, s hatással vannak a betegség gyógyulási folyamatára.

A bélben található baktériumok természetes társaink, minden ember szervezetében megtalálhatók. Az egyensúlyi állapotunk felborulásával, érzelmeink, energetikai labilitásunk hatására ezek a baktériumok száma, aránya, működésük intenzitása megváltozik. Tartós egyensúlyból kibillent állapot esetén, a sokáig fennálló felborult rendszer következménye az, amit betegség állapotnak hívunk.

A krónikus betegségek állapota olyan esetben alakul ki, amikor az érzelmi egyensúly felborulásának állapota hosszan fennáll. Ennek következményeként a testünkben élő baktérium flóra intenzív változásokon megy keresztül. Ezáltal megváltozik teljes immunrendszerünk működése… mely visszahat az érzelmeinkre, energetikai állapotunkra… S így alakul ki az a paradigma állapot, melyben már nem is tudjuk, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Kialakul egy körfolyamat, mely önmagát tartja fenn, s tartóssá teszi az egyensúlyból kibillent állapotunkat. A felborult érzelmi mezőnk folyamatosan készteti a baktérium állományt a nem természetes mennyiség, arány fenntartására, mely egész-ségtelen állapot kihatással van közérzetünkre, érzelmi világunkra… s így tovább. Az állapot maradandóvá válik, s már ki sem látunk belőle… mondhatni természetünkké válik. Azzá a valósággá, amit életnek nevezünk… S van, hogy oly régóta fennáll a kibillent állapot, hogy már nem is emlékszünk arra, hogy valami másra emlékezhetnénk. Másra… egy olyan életre, melyben érzelmi állapotunk, és az immunrendszerünk egyensúlyban van.

 

Valódi gyógyulás

A valódi gyógyulás mely nem a kellemetlen tünetek kezeléséről, eltüntetéséről szól, hanem ténylegesen visszaállítja szervezetünk Isteni, eredendő természetének egyensúlyát arról szól, hogy megtisztítsuk magunkat a kibillent állapot okozóitól, fenntartóitól és annak következmény-rendszerétől… tehát ki tudjunk lépni a paradigmikus állapotunkból.

Ezért szükséges és célszerű a változást több szinten megfogni és támogatni.

  • Tudatosan dolgozunk az érzelmi mezőnk tartalmán, s annak tisztításán.
  • Ezzel párhuzamosan foglalkozunk az elménk terében megtelepedett hit-rendszerek, minta-rendszerek, és gondolkodási mechanizmusokkal, melyek fenntartják a kibillent állapotot.
  • S elkezdjük szedni – homeopata orvosi támogatással és felügyelettel – azt/azokat a nozódákat, melyek biokémiai rendszerünkre hatva, segítenek a szervezetünknek visszaállítani az egészséges rendet a baktérium flóránk területén.
  • A tisztulási folyamatot támogatjuk, segítjük az elengedéshez megfelelő energetikai szándékkal, megfelelő mennyiségű víz ivással, testünket kímélő étrenddel, energetikai, és fizikai szinten ható tisztító kúrával.

 

Saját tapasztalatomból tudom, hogy amikor csak egyik oldalról dolgoztam, álltam hozzá egy változásnak igen kimerítő és nehéz volt a folyamat. Nagyon sokáig tartott, és kitartás-próbának lehetett csak nevezni… mert hiába dolgoztam meg az érzelmi és a gondolati részt… kis idő múltán a ‘megszokott’ rendet visszaállították a bélbaktériumok… s megint ott találtam magam – sok hónapnyi munka után -, ahonnan elindultam. Majd újra nekirugaszkodtam, megint mentem egy kört, s pár hónap alatt sikerült 2 centivel előrébb kerülnöm… mert a rengeteg tudatos energia befektetés hatással tudott lenni a biokémiai működésemre is. Rengeteg munkával, nagyon hosszú idő alatt dolgoztam meg több témát is… ön-ismereti utam kezdeti szakaszában… majd mikor sikerült elengednek a ‘küzdés-szükséglet’ hitrendszerét… megtaláltak a homeopátiás nozódák 🙂 A tisztulási folyamat mehet könnyedebben is. Jól felkészülve, ráhangolódva, minden szinten megtámogatva.

Az emésztőrendszerünk közvetlen kapcsolatban áll az érzelmeink feldolgozásával. A bélrendszerünk az érzelmi hatást kiváltó élet-élmények mély, tudattalan szintje. Az érzelmi mező tisztítása, gondolati, elme tér tudatalattijának tisztítása mellé oda kell tennünk a folyamatban, a bélben lévő tudatalattink megtisztítását is. A paradigmikus állapot körfolyamatából kilépni, kisétálni nem lehet… csak kiugrani… vagy ha úgy jobban tetszik… egy az egyben ledobni magunkról. Megtámogatni a belső munkát, változást szellemi, lelki és TESTI… tehát sejt szinten is.

A nozódák nem csak a bélben felborult bakteriális állomány rendszerére hatnak. Reakciós szerként működnek az érzelmi tartományok terén is. Megmutatják, felszínre hozzák azokat az érzelmeket, melyek kibillent, felborult állapotban vannak bennünk. Fontos a tudatos megfigyelő állapot ezen időszakokban. Sok mindenre derül fény… könnyebb az átalakulás.

 

A négy alap miazma nozódái

Hahnemann klasszikus nozódái is elérkeztek a megtisztulási folyamatomba a négy alap miazma kivezetési szereiként. A kivezetési kúrát a Mercurius Solubilis antimiazmatikus szerrel kezdjük, az aktuális tünetek alapján, melyek megmutatják, hogy éppen melyik miazma van „felül”.

A nozódák a „hasonlót a hasonló elv” alapján állva, nem mások, mint a miazmás alapbetegségek kórokozóiból készített homeopátiás készítmények. A nozódák alkalmazása a klasszikus homeopátiában kizárólag magas potenciában (hígítottságban) történik.

 

A gyógyulás homeopatikus folyamata

Szeretném felhívni minden kedves érdeklődő figyelmét arra, hogy minél régebb óta hordozzuk, minél mélyebben van jelen bennünk a miazmatikus állapot, annál nagyobb valószínűséggel üti fel a fejét az, amit úgy hívunk, hogy reverz tünet. A miazma kivezető kúra alatt fokozott figyelemmel legyünk saját magunk irányába. Különösen a nozódák bevétele utáni 2-3 napban. A reverz tünet nem más, mint maga a ‘betegség’ tüneteinek felerősödése. Sokszor akár igen erőteljes, intenzív formában jelentkezik pár napig mindaz… aminek elengedésére, megszüntetésére elkezdük szedni a homeopátiás gyógyszereket. Érdemes odafigyelni a kivezető kúra időszakában arra, hogy ne zsúfoljuk tele az életünket minden mással. Fontos, hogy legyen elég terünk odafigyelni a mélyenszántó, testünket, lelkünket megdolgozó, akár több élet ciklus lélek-feladatát megmozgató folyamatra… s benne önmagunkra.

 

A miazmatikus kivezetés témájában további írásaim:

Krónikus betegségek

Miazmatikus alkatok

Mercurius Solubilis

Medorrhinum

 

2 hozzászólás

  1. Roni

    július 30, 2020 at 9:55 de.

    Kedves Zsuzsanna,
    Nagyon jó a cikk, örülök, hogy valaki ezekről posztol magyarul.
    Tapasztalatom szerint sok homeopata egyáltalán nem használ bélnozódákat. A klasszikus miazmatikus nozódákat meg csak akkor írják fel, ha messziről ordít az esetről a miazmatikus terheltség, és akkor is csak nem túl magas potenciában (ami aztán nem biztos hogy hat).
    Egy javítást kérlek engedj meg: “Mercurius Solubilis nozódával “: a Merc Sol nem nozóda, hanem fő anti-szifilitíkus szer (“chief anti-syphilitic” remedy angolul, nem tudom, a szabatos fordítást). A nozódák beteg emberek kóros szöveteiből, váladékaiból vagy elölt kórokozóiból készülnek, a Merc Sol viszont higanyból készül.

    • Zsuzsanna

      július 30, 2020 at 4:20 du.

      Kedves Veronika,
      Az átlagos homeopátia manapság pontosan olyan, mint bármi a mai modern életben… felszínes. Nagyon kevesen vannak, vagyunk, akik már készen vannak a mélyebb rétegek gyógyítására. Arra, hogy a miazmákkal foglalkozzunk meg kell érni, hiszen ez a változás gyökereinél fogva változtatja meg a lényünket, az életünket.
      Köszönöm a helyre igazítás… teljesen igaz 🙂
      Javítva 🙂

Comments are closed.