Amikor a Tudás vezet

by , on
máj 14, 2019

Amikor lélek ébredésünk folyamatában megérkezünk abba az állapotban… melyet talán a az ‘én-aktiválás’ szakaszának nevezhetünk legegyszerűbben…

… megindulnak bennünk az emlékezés hullámai.

Ahogy a bennünk élő lélek elkezd felszabadulni… elkezd emlékezni, vele együtt az összes részünk elkezd ‘tanul’-ni, visszatanulni dolgokat. A sejt memóriában aktiválódik, ébred meg újra a tudás, nyílnak meg az emberi bölcsesség kapui.

  • Ahogy a lélek morfogenetikus mezőnkben hordozunk mindent, amit lélekként valaha hallottunk, láttunk, megéltünk…
  • Pontosan ugyanúgy hordozunk DNS szerkezetünkben minden információt, melyet a Földön valaha ember hallott, látott, megélt…

Mindez csendben szunnyadva bennünk van, hordozzuk, tartalmazzuk.

 

Amint megérkezünk a tudatos ön-munka állapotába, megkezdhetjük a sejt memória tudatos ébresztését. Tudva azt, hogy a sejtjeinkben ott lapuló, inaktivitásban vegetáló minden információ kincset ér, felismerjük azt, hogy ha ezeket a kódokat, programokat, tudásokat felébresztjük magunkban, akkor nem mást teszünk, mint a legősibb gyökereinkből nyerünk erőt. Hisz minden valaha megélt történetünk bennünk él a sejtjeinkben, a DNS mintázatunkban, az epigenetikus tereinkben… s ezek határozzák meg lényünket, az életünket. Az őseink életéből általunk hordozott esemény-, tudás-, élmény-kódokat meghatározott gyakorlatokkal egyszerűen aktiválni tudunk magunkban, s mi már aktív formában adhatjuk tovább gyermekeinknek. 

Ismétlés a tudás anyja!

Ahogy csodálatos magyar nyelvünk mutatja az újra aktiválás módszerét. Ahogyan a gyerekek 6 évesen az iskolában füzeteket írnak tele hullám vonalakkal, körökkel, majd betűkkel – aktiválva a bennük szunnyadó írás képességet -, pontosan ugyanúgy tudunk bármely bennünk jelenlévő ismeret anyagot, képességet újra aktiválni magunkban.

Gyakorlat teszi a mestert!

Ehhez nem másra van szükség, mint gyakorlásra. Ismétlésre. Pontosan ugyanúgy, ahogyan anyanyelvünket tanuljuk életünk elején… amikor egy nap akár ezerszer is elismételjük azt, hogy alma… mire megtanuljuk a kép és a hangzás között a kapcsolatot… Egyszerűen újra aktiválódik az az idegpálya, mely erre az összefüggésre irányul szervezetünk rendszerében.

“Egy szorgalmas tanulónak nincs szüksége tanárra.”

(Konfuciusz)

… azért nincs, mert az a lélek, az az ember, aki a mestertől látott dolgokat szorgalmasan gyakorolja… önmaga tanárává lesz kis idő múlva. Ahogy a sejt memóriájában tárolt tudás a gyakorlás hatására megébred… onnantól kezdve maga a Tudás vezeti őt a folyamatban.

Valódi gyakorlat. Valódi élet. Amikor a spiritualitás nem egy fejben tárolt szellemi képződmény, hanem egyszerű Dharma. Amikor a lélek tudása párosul az emberi bölcsesség-tárunk tartalmával… és valódi élet lesz belőle… Ez a gyakorlati megvalósítása a megvilágosodásnak. 

Mert nem a megvilágosodást elérni a nehéz. Hanem az, hogy amit megtapasztalunk lelkik-szellemi terekben, azt át tudjuk hozni ide, le tudjuk hozni a mindennapi életünkbe. Be tudjuk hozni ebbe a világba, ahol most emberként élünk… s életté tudjuk tenni azt önmagunk számára.

Ha gyakoroljuk a csendet, megtaláljuk magunkban Istent. Megtaláljuk eredendő ÖnMAGunkat, Isten részecskéjét, amit szívünkben hordozunk. Abban a világban, ahol ma élünk minden ember erre vágyik. Megtalálni ős-eredendő-természetét újra. Felébredni a Vaskor álmából, mely kirekesztettségről, elválasztottságról, megtörtségről szól… és újra találkozni a Fénnyel, mely ott ragyog minden élőlény szívében. 

Mikor önmagunkat keressük, befelé induljunk. Addig haladjunk befelé, belső világaink felé, míg megszűnik a vakság… mely eltakarja az Igazságot…. s meglátjuk azt, ami mindig is ott volt. 

A mozgás meditációk, sejt, memória ébresztő gyakorlatok hatására megébred bennünk, eredendő énünk, s egyre nagyobb teret kíván magának… mígnem meditációvá válik az életünk. A meditatív élet pedig nem más mint – ahogyan szerelmetes magyar nyelvünk mondja – Szer-rel élni, Szer-etetben élni, SzerElemben élni… elsősorban önMAGunkkal.

A SzerElem Élet pedig nem más, mint a megvilágosodás maga:

  • A virágok ezernyi színe tavasszal
  • Az aranyló napsütés nyáron
  • A gyümölcsök végtelen bősége ősszel
  • Az egyszerűségében teljes és mély tér télen
  • Az első zöld rügy tavasszal

Valóban nyilvánvaló.

Az ilyen dolgok… látni azokat teljes valójukban… a megvilágosodás maga. 

… amikor látjuk a vízcseppeket a felhőben, az esőben, a párában, a folyóban az óceánban.

Amikor megtaláljuk Istent a vízcseppekben… megértjük az óceánt.

 

  1. A spirituális úton járni nem mást jelent, mint megismerni önmagunkat. Kiterjeszteni önmagunk ismeretét minden lét-síkunkra, s megszabadulni mindattól, ami nem vagyunk.
  2. Megvilágosodni azt jelenti… megtaláltuk önmagunkat és eredendő, tiszta, Isteni önMAGunkként élünk. 
  3. ÖnMAGunkként élni pedig azt jelenti, hogy felszabadítottuk saját testünket, lelkünket és szellemünket, s a közöttük lévő kapcsolat SzerElem alapú. 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük