Tavaszi Tisztító Kúra Workshop

 

A téli barlangozásom után első megmozdulásom egy egész napos workshop lesz.

Sokan kértétek… és végre erre is megérett az idő.

Szívesen megosztom veletek 12 év alatt összeszedett tudásomat, mely évek alatt tapasztalati bölcsességgé érett bennem.

Szeretettel hívlak egy olyan nap terébe, ahol megmutatom neked a saját tapasztalásaim által összeállított, finomított, érlelt tavaszi tisztító kúra program-rendszeremet és a mögötte rejlő tudást. Szívesen megosztom veled mindazt, amit tanultam, amit megéltem és azokat a módszereket, melyek megtanítottak engem arra e téren is… hogy hogyan szeressem a testem. Hogyan tartsam karban az ember lényemet, hogy hosszú és egész-séges életet élhessünk együtt mi ketten 🙂

Tavaszi Tisztító Kúra… úgy, ahogy a lelked kívánja.

Tavaszi Tisztító Kúra annak Rend-je és módja szerint, ahogy a testednek a legjobb.

 

Tavasszal még arra is rátör a tisztítókúra gondolata, aki máskor ettől hideglelést kap. S ekkor az ember elkezd keresgélni a neten, s a talál mindenfélét. Meggondolatlanul, háttér tudás nélkül kezdenek bele legtöbben olyan erős léböjtökbe, májtisztításokba, melyekről sajnos csak azt nem írják, hogy mikor és hogyan szabad csinálni ahhoz, hogy az valóban pozitív hatást gyakoroljon a testünkre.

Ezen a programon első sorban arról tanulunk, hogy

    • a tisztító kúrák folyamata, ritmusa, és sorrendje milyen fontos egészségünk, és a kúra hatékonyságának szempontjából
    • a fel és levezető szakasz nélkül többet ártunk magunknak, mint használunk
    • milyen egy konkrét program a test megtisztításához a tavaszi időszakra vonatkozóan, mely modulokból áll, így te magad választhatod meg, hogy ez évben melyik részeket csinálod meg
    • mennyire fontos tudnod, hogy te milyen fizikai karakterrel élsz, s ennek megfelelően  , a különbözőemberi karakterekre különböző tisztítások javallandók
    • mennyire fontos az, hogy épp milyen állapotban van a tested, csináltál-e csinálsz-e folyamatosan tisztításokat ősszel és tavasszal… milyen régi, rég óta felhalmozott méreggel kell tudnod bánni úgy, hogy a felszabaduló méreganyagok ne okozzanak nagyobb problémát, mint előtte
    • hogyan vezesd be fokozatosan a tested tavaszi-őszi karbantartását az életedbe
    • milyen fontos az, hogy az étrended a tavaszi időszakra vonatkozóan támogassa a tisztító tevékenységedet, és párhuzamosan megfeleljen a fizikai karakterednek is (tehát pl. ne fogyasszon ha vékony vagy, ne erősítse benned a hideget, ha fázós vagy…)

 

“Ép testben ép lélek!”

Csak most, több ezer év elteltével kezdjük megérteni újra ennek a kijelentésnek az igazságát és mélységét, amelyet a legfrissebb modern tudományos eredmények is a legmesszebbmenőkig igazolnak. Testünk biokémiai állapota nagyban befolyásolja közérzetünket, egészségünket és azt a minőséget, ahogyan lelkünk a teste templomában képes jelen lenni, megnyilvánulni, élni.

Testünk karban tartását – mint minden mást is – érdemes MEGTANULNI, hogy valóban hogyan kell.

Mert ahogy mondani szoktam, az életet, s annak tartalmi elemeit tanulni kell. Újra fel kell vegyük az élet-bölcsesség átadó láncok fonalát, megosztani, megébreszteni magunkban az élni-tudást. Így tudjuk mi magunk, a magunkban megébresztett tudással emelni saját életünk minőségét… akár egészségünk, testünkkel, emberlényünkkel való kapcsolódásunk tekintetében is.

 

A mai, modern ember

A mai modern ember tapogatózik. Belülről már érez különféle indíttatásokat, majd a körülötte lévő világban elkezd információt keresni… és talál is.

Információt talál…

… de nem tudást és nem tapasztalattal megérlelt bölcsességet.

 

A felgyorsult életmód és az emberek türelmetlensége is hozzájárul ahhoz, hogy sokan azt hiszik, hogy egy pár napos drasztikus tisztítás, vagy böjt majd megoldja fizikai gondjaikat. Azonban ha jobban beleérzünk… Hogyan lehetne ez valós, amikor 30-40 év helytelen életmód és helytelen táplálkozás által megszerzett, összegyűjtögetett, lerakódás halmazról van szó. Ezt nem lehet 24 óra alatt orvosolni. Ha megengedjük magunknak azt, hogy valóban belemélyüljünk a témába, vegyük fel testünkkel a közvetlen kapcsolódást, és érezzünk bele helyzetébe, állapotába. Majd gondoljuk végig azt, hogy mi mindent tettünk vele – és mi mindent nem tettünk meg számára – eddig a pillanatig. Testünk felé irányított empátiánk éreztetni fogja velünk, hogy mire is van szüksége aktuális állapotában, azon túl, hogy hálás azért, hogy végre felvettük vele a tudatos kontaktust. A tisztításokat lágyan és könnyedén kell megkezdeni, s évek alatt hozzászoktatni a szervezetünket egyre fokozva a kúrák intenzitását és időtartamát.

Testünkre hangolódva, egyértelműen és magától értetődően fogjuk érzeni azt, hogy mit kér tőlünk, s mi legyen a következő lépés.

Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem minden kúra való mindenkinek. Nem csak a fokozatosság fontos, hanem az is, hogy alkatunknak megfelelő méregtelenítő kúrát végezzünk. Ha csak egy pillanatra belegondolunk… Hogyan lehetne megfelelő egy hideg italokból álló léböjt kúra egy megtermett, ötven éves, fizikai munkát végző, sok belső hőt elhasználó embernek ráadásul télen? S hogyan lehetne ez megfelelő egy 45 kilós, vékony csontozatú, vata-alkatú (levegő és tér energia túlsúlyra hajlamos) leányzónál? Nem véletlen, hogy a keserűsós májméregtelenítő kúra épp emiatt sokkal több embernek árt, mint ahánynak használ. Fontos az, hogy a módszer alkatunknak megfelelő legyen. Fontos az időzítés, és fontos a megfelelő ráhangolódás, a felkészülés, majd a kúra utáni levezető szakasz is. Ha nem így teszünk, a legtöbbször sokkal nagyobb rombolást végzünk önmagunkban, mint amennyi hasznot hozunk.

A méregtelenítési kúrák során a vérben feloldódnak a mérgek és a toxinok, amelyek a szervezet különböző szerveiben, és az izom- és zsírsejtekben felhalmozódtak. Hatékony méregtelenítés során az oldott salakanyagok a bélcsatornába kerülnek, ahonnan a szervezet elméletileg gyorsan eltávolíthatja ezeket… De csak akkor ha az jól működik, és nincs szintén elmérgeződve, vagy lelassulva. Ha a bélműködés ugyanis nem elég erős – gyenge a perisztaltika, renyhe a bélműködés, esetleg székrekedés áll fenn, a bélflóra nem erős, sok a bélben található lerakódás –, a mérgek és toxinok visszaszívódhatnak, mely esetben az ember visszamérgezi önmagát.

 

Kinek kell méregteleníteni?

Ma élő emberként nem csak mi, de már a szüleink és a nagyszüleink is egész életükben olyan alig embernek való táplálékon éltek mint pl. a finomított liszt, cukor, a nagy mennyiségű telített zsiradék, hús és tejtermék. Az utóbbi pár tíz évben ehhez hozzá érkezett még a génmódosított alapanyagú ételek és a rengeteg vegyszer, és a körülöttünk lévő egyre szennyezettebb környezet  is. Mondhatni mai világunkban ember legyen a talpán, aki képes valóban tisztán étkezni, természetes alapanyagú étrenden élni, tiszta levegőt szívni, s nem mérget kenni magára.

Azoknak, aki a mai átlagos koszton élnek olyan mennyiségű méreganyag lerakódás kehet jelen szervezetükbe, melyet csak több évnyi odafigyeléssel lehet csak kezelni a testben. Viszont igen fontos lenne, hiszen évről évre ez csak gyűlik, egyre több helyen kezdődik meg a salak raktározás, s ez bizony nem segít egészségünk megtartásában bennünket.

Még azoknak is érdemes tisztító-kúrákat beiktatni az évkör bizonyos szakaszaiba, akik odafigyelve étkeznek, s megválogatják azt, hogy ilyen alapanyagból, mit esznek. Saját példámból tudom azt, hogy manapság majdhogynem képtelenség teljesen tiszta, természetes módon étkezni, mely étrend eredendő emberi természetünknek megfelelő lenne. S ennek oka nem csak az, hogy igen sokat kell menni és keresni a vegyszermentes zöldséget és az adalékanyag mentes termékeket… Ennek az is egy nagyon erős oka, hogy annyira erősen kondicionálva vagyunk bizonyos ételek kedvelésére és mások elvetésére, hogy ezen programok áthangolására sok energiát és időt kell szentelni, hogy ez látható mértékben változzon bennünk. Hisz nem az a célunk, hogy aszkéta módon egy olyan életbe kényszerítsük magunkat, ahol mindentől megfosztjuk magunkat, amit szeretünk enni. Tehát itt is él az IS-IS elve. Változtatni, amin jó érzéssel tudunk, s meghagyni magunkban olyan dolgokat, melyek nehezen, vagy nem akarnak változni… s ezen én-részeinket elfogadással, szeretettel magunkhoz ölelni… mert ezen részeink is mi magunk vagyunk 

Több évnyi tisztítás után én már érzékelem, hogy a kúrák szerkezete folyamatosan változik, s minden évben egyre kisebb intenzitással és időtartammal kéri ezeket a testem. Az elején fontos a jól felépített kezdet, majd ‘át kell menni a hegyen’, ahol szembe kell nézni azzal, hogy mit is halmoztunk fel magunkban sok évnyi életidő alatt… ahogyan telnek az évek, s egyre kevesebb káros anyagot viszünk be magunkba a tudatos táplálkozás okán, egyre enyhébb és könnyedebb tisztító-kúrák is elegendőek lesznek.

Itt is, mint az önismeret minden területén a három alapelvet tartsuk magunknál:

Tudatos választás, változatosság és mértékletesség.

Kitérünk a konkrét tisztító módszereken kívül a folyamatot támogató étkezési javaslatokon keresztül a mozgás, valamint az érzelmi oldási, tisztulási folyamatokra is, hogy egy komplett rendszert tanulhass meg, melyet majd te magad, saját tapasztalásaid által tovább fejleszthetsz, magadra formálhatsz az elkövetkező évek során.

 

Készülünk mind testi, mind lelki értelemben a tavaszi áramlások megtisztító erejére.

Hajrá Vizek! Hajrá Új Év!

EZ ÉVBEN CSINÁLJUK EGYÜTT!

Ha úgy érzed, a workshopon megtanultakat átültetnéd  a gyakorlatba is, csináljuk együtt a 2020-as év tavaszi megtisztító folyamatait!

 

Workshop időpontja: 2020. február 1. szombat

Kezdés: 9.30 

Várható befejezés: 17.00

Helyszín: Itthon nálam, egyéni energia teremben, Kecskeméttől 10 percre, természeti környezetben.

Érkezés: Saját autóval, vagy kecskeméti találkozó után telekocsikkal

Részvételi hozzájárulás: 14.000 forint

Részvételedhez előzetes regisztráció szükséges. A férőhelyek száma korlátozott, kérlek, időben jelezd részvételi szándékod.

Jelentkezni a regisztrációs összeg befizetésével tudsz, melyet banki átutalással tudsz rendezni.

A regisztrációs díj összege:  5.000 forint

A részvételi díjból fennmaradó összeget készpénzben hozd magaddal a program napján.

A regisztrációs díj fizetésével kapcsolatos részleteket a jelentkező e-mailed elküldése után egyeztetjük.

Jelentkezés:

elet@szabadizsuzsanna.com

szabadi.zsuzsanna@me.com

http://www.szabadizsuzsanna.com/kapcsolat/

A regisztrációd után e-mailben küldöm a részleteket, tudnivalókat a hangolódáshoz, felkészüléshez.

 

Szeretettel és SzerElemmel, hívlak téged…

Zsuzsanna