Nagyra becsülöm magam

A nő, aki elmerül saját méhének terében, megmártózik annak tudásában és erejében, tisztán látja, hogy mennyire természetes számunkra, nőként, hogy ezzel az erővel rendelkezünk. Női erőnk, s annak székhelye a méhünk természetes alkotó elemünk, s mint ahogyan a körülöttünk lévő levegőt, melyet belélegzünk, női létünk alapját, méhünk erejét is magától értetődőnek vesszük. Tudatosság nélkül egyszerűen csak hagyatkozunk rá, használjuk, s a mai világban igen sokszor kihasználjuk. Tudatlanságunkból fakadóan legtöbbször nem tiszteljük ezt az erőt, s nem adunk hálát azért, hogy minden pillanatban átjár bennünket. Éltet, erősít, alapot ad életünknek. Hasonlóképpen, ahogyan manapság az ember a Föld Anyával bánik. Nem vesszük észre, nem vagyunk hálásak azért, hogy talaj van a lábunk alatt, hogy ez a talaj megtart minket. Nem érezzük az értékét a megtisztító esőnek, mely csak úgy magától értetődően létezik, s elérkezik, amikor annak legjobb ideje van. Nem látjuk az égi áldás értékét, s ezáltal nem is tudjuk azt nagyra becsülni. Tisztaságot ad és táplál… fenntart valamit, aminek léte igaz magától értetődően vesz körül bennünket, ám ha nem lenne… nagy bajban lennénk… mi emberek. 

Ahogyan bánik ma a Föld bolygón élő emberiség Föld Anyával, úgy bánik a rajta élő ember női minőségeivel is. Ezeket a Yin aspektusú értékeket legtöbbször a láthatatlanság homálya fedi, s a női lét univerzális erejű aspektusait így nem öleli körül a tisztelet. Női testben élőként az önmagunkban végzett belső munka első és legfontosabb lépéseként saját jelenlétünk értékét s annak nagyrabecsülését, tiszteletét, szeretét szükséges leporolnunk és megtisztítanunk. Mi magunk kell újra tudatában legyünk annak, hogy mik vagyunk, kik vagyunk és milyen értéket képviselünk Isten Országában, az Univerzum terében, s a földi világ életterében. Belső erőnk felszabadításának folyamatában ez kell legyen első lépésünk. 

A női jelenlét

A női jelenlét olyan, mint a levegő. Folyamatosan körülvesz bennünket, éltet, táplál, körül ölel. Magában foglal és teret ad nekünk. Teret ad és fenntartja mindazt, amit életnek nevezünk. Mindenhol ott van, jelenléte folyamatos, ereje, jelenléte létszükséglet… mégis láthatatlan. Szemmel láthatatlan, mégis ott van. S mindig és mindenkor… jelen van. Létezésével teszi a dolgát: fenntart, megtart, éltet, táplál. Az emberi életben a női jelenlét hasonlatos ehhez a képhez. Nőként mindig s mindenkoron ott vagyunk, ahol jelenlétünkkel az életet szolgálhatjuk. Világra hozzuk, megtartjuk, átöleljük, tápláljuk, megtisztítjuk… fenntartjuk annak létét, rendezzük annak terét. Ez a láthatatlan erő és jelenlét minden élet forrása, annak bábája, éltető, tápláló anyja, szerető ölelésbe fonó karja és bölcs öreganyja. A női jelenlét a minőségi élet kulcsa.

Az egyenrangúság kulcsa

Hatalmas érték, hatalmas erő. S hogy ez újra láthatóvá váljon, mi magunk vagyunk a kulcs. A folyamat bennünk kell elkezdődjön. Bennünk… azzal az áthangolódással, mely során kitisztulnak belső tereink. S ebben a tiszta térben rálátást nyerünk arra, hogy az egyenrangúság nem azt jelenti, hogy úgy kell élni, ugyanazt kell csinálni, ugyanolyan értékeket kell felmutatni mint férfi társaink… vagy ahogyan az utóbbi száz évben láthatjuk… férfivá kell lenni. Egyenrangúnak lenni azt jelenti, hogy nőként úgy élünk, ahogyan az nőként számunkra természetes, azt tesszük, ami nőként a dolgunk, s hordozzuk magunkban, megéljük mindazon értékeinket, melyeket női létünk ajándékaként kaptunk… S tesszük mindezt belső stabilitásunk, belső erőnk forrásából, mely lehetőséget ad arra, hogy minden általunk hordozott és megnyilvánított női aspektust ugyanannyira értékeljük, becsüljük, tiszteljük, mint bármely más dolgot a Földön… mi saját magunk!