Az eksztázis a lélek energiája…

… Ahol élet van, ott az öröm természetes dolog

A tétlenség és a fásultság ellen hat, amikor érzékeljük lélek-létünk végtelen energiáját, és az ebből a térből felszabaduló teremtési kedvet.

Az embernek – ki Isten társa a teremtésben – végtelen energiaforrás áll rendelkezésére. Az Egy Mindenségben létezve, annak részeként hozzáférésünk van a Kozmosz energiájához. Hogy kihasználjuk kreatív erőnket, össze kell kapcsolódnunk a bennünk lakozó ősenergiákkal. Amint megtaláljuk magunkban az Igazságot, energiánk is végtelenné válik.

Honnan lehet tudni, hogy az Igazsághoz vezető úton járunk-e? Szemléljük életünket. Ha úgy érzed megrekedtél, ha az apátia és a megszokás uralja napjaidat, biztos lehetsz benne, hogy másik úton jársz. Ha viszont tudod, hogy napról napra közelebb kerülsz mindahhoz, amit el szeretnél érni életedben, helyes az út, amin jársz. Ez a Teremtő Áramlás az Univerzum működtető elve. Hívhatjuk Flow-nak is. Amint az ember rátér lelke szavának iránymutatására elkezdi érzékelni maga körül a végtelen Áramlást.

 

Flow = Teremtő Áramlás = Szabad Létezés a szinkronicitás rendszerében = Eredendő létformánk a teljes tudatosság terében

 

Az alvó embert az ego által keltett felszínes energiák hajtják: harag, félelem, versengés, szeretetéhség. Az ego kizárja az alacsonyabb rezgésű  – fizikai test- rezgéseket (energiákat), valamint a magasabb – lélek szintű – rezgéseket (energiákat) egyaránt. Beszűkült látóköre alig enged láttatni valamit a végtelen perspektívából, kizárólag az elme terében él.

 

Öröm az ego szintjén: külső tényezők által érhető el (több szex, pénz, státusz, tulajdon)

Öröm a test szintjén: boldog, ha tökéletes harmóniában lehet a természettel

Öröm a lélek szintjén: a lélek – egységben Istennel – annyira elégedett, hogy vég nélkül örül és ünnepel

Öröm a Szellemi Létező szintjén: VAGYOK = színtiszta eksztázis, a tudatra ébredt Öröm

Az ego – kirekesztő magatartása miatt – azt hiszi, hogy az efféle boldogság csupán kitaláció, vagy ha létezik is, cseppeket, pillanatokat érdemlünk belőle, pár alkalommal életünkben.

Tudatossági terünk tágulásával látjuk, hogy ezek az energiák jelen vannak az életünket, mindegyik elérhető számunkra. Rajtunk múlik, hogy hol tartunk az úton, az energia mely formáját ismerjük és használjuk. A szellemi úton az ember az Univerzum egyre finomabb és finomabb tartományait ismeri meg, és minden lépéssel az energia egy újabb minősége válik elérhetővé számára.

A szellemi út: elérni az egységet Istennel, eggyé lenni a Mindennel. Elérkezni abba lét-állapotba, ahol a Minden = Egy.

Amikor eljutunk ide, az összes energia rendelkezésünkre áll. Kívánságaink és vágyaink emberként azonosak a lelkünkével. Ezen a szinten minden, amit elképzelünk spontán, természetes módon kel életre – olyan könnyedén, ahogy maga a gondolat is születik. Nem is lehetne másképp, hiszen az Egységben a gondolat és a dolog egy és ugyanaz.

 

A matéria szintjén, ha szeretnél egy almát, meg kell dolgoznod a pénzért, amiért megveheted

Egy fejlettebb, érzékenyebb szinten, a megoldást megkéred és elérkezik. Egyszerűen valaki “véletlenül” besétál a szobába, kezében egy almával

A legkifinomultabb szinten, ha szeretnél egy almát, az alma megjelenik

 

Tudatosságunk tágulásával, önismeretünk gyarapításával egyre közelebb kerülünk önMAGunkhoz, s, ahogy a létezésünk frekvenciája egyre emelkedik, megtapasztalhatjuk a lét finom rétegeit.

 

Szenvedélyes lelkesedéssel élem az életem!

Bőséggel áradó jólét világában élek!