Öt elem tana

by , on
feb 20, 2010

Szervezetünk állapotfelmérése és megtámogatása az öt elem rendszerében

 

Szervezetünk diagnózisa a születési dátum alapján készül, mely megmutatja, hogy testünk mely területén rendelkezünk erős, szabadon áramlóenergetikával, és mely részeinkben lehetnek energia hiányos, vagy épp energia többlet miatt kialakuló problémák, gyengeségek.

 

A test-elemzés egy kis számmisztikával kezdődik, mely kalkuláció jelen esetben a Hagyományos Kínai Orvoslás több ezer éves tanaiból származik. A születési számokkal végzett kalkuláció eredményeit az U-SIN rendszer öt elem ábrájához rendeljük, ami tisztán megvilágítja számunkra, hogy mely szervek, testrészek milyen eredendő energetikával rendelkeznek.

 

A szerveink energetikája

A köldökzsinór elvágásától kezdve testünk egy önálló szervezet. Életünk első 24 órája sok szempontból meghatározó. A szerveink a külső világ megterheléseire reagálva kezdik meg működésüket. Az, hogy milyen erőteljes, energia dús, vagy épp gyengélkedő adottságokkal rendelkezik majd alapvetően egyes szervünk, a születésünkkor alakul ki, az első 24 órában.

A fizikai szintű mintázatunk kialakulásának alapja természetesen a lélek által hozott morfogenetikus mező. Fizikai testünk ennek a térnek a manifesztuma. Amit hoztunk magunkkal erre az életre, az testesül meg a születési körülményeinkben, és emberi szervezetünk jellegzetességeiben.

A szerveink egyedi és a szervezetünk összességének energetikája, egészségre való képessége határozza meg azt, hogy milyen módon alkalmazkodunk a külső megterhelésekhez. Tehát, mennyire erős és stabil a szervezetünk.

Az összes szervünk kölcsönhatásban van egymással, egy zárt rendszert alkotnak, ahol minden összefügg mindennel. A szervek adott esetben kisegítik egymást, adott esetben pedig fékezik egymás működését. A szervek, születésünkkor kialakult működési szintjüknek megfelelően tudják támogatni egymást. A ránk jellemző szervi energetikában lehetnek olyan szerveink, melyek minimális terhelésre összehúzódnak és így is működnek a továbbiak során. Ezek azok a szervek, melyek támogatás igényelnek. Lehetnek olyan szerveink is, melyek külső erőforrások bevonása nélkül, önerőből működnek. Nem függenek más szervektől. Érzelmi trauma következtében ezen részeink hajlamosak energetikai blokk alá kerülni, mely okból kifolyólag ezek a szervek kirekesztődnek a természetes szervek közötti áramlásból és vagy energia hiányosak lesznek, vagy épp ellenkezőleg pang bennünk a felgyülemlett energia, de nem tud hasznosulni. Az U-SIN kalkuláció megmutatja nekünk azt is, hogy eredendő természetünkből fakadóan melyek azok a szerveink, melyek erősek és optimálisan működnek.

 

Kockázati zónák

Az U-SIN diagnosztika megmutatja számunkra testünk azon területeit, melyeket hívhatunk kockázati zónáknak. Ahol betegségek alakul(hat)nak ki az instabil energetika miatt. Ezek lehetnek a negatív, tehát energia hiányos szervek, vagy a természetes áramlásból kirekedő szervek, ahol vagy hiány, vagy túlműködés léphet fel. Az optimálisan működő szerveink azok, amelyek azonnal “kiabálnak” ha baj van. Ők azok, akik a rendszer egyensúlyának felborulását elsőként jelzik.  Ha ezt gyorsan észrevesszük, nem alakul ki a betegség.

A kockázati zónák szervei nem jeleznek rögtön. Örökletes, vagy lappangó betegségeknek adhatnak helyet, amelyek csak akkor jeleznek, ha már igen előrehaladott állapotba került a terület. Ezeken a pontokon nagy szerepe van a megelőzésnek. Az adott szerveket érdemes támogatni. Ha ismerjük ezeket a részeinket, figyelmet tudunk fordítani rájuk, és gondoskodhatunk arról, hogy jól érezzék magukat. Ezzel a gondos figyelemmel megőrizhetjük egészségünket, és alapot adhatunk annak is, hogy utána nézzünk, a lelki háttérnek, mely alapján kialakult bennünk ez az energetikai térkép.