Szervóra

by , on
Már 22, 2010

Szervóra

A szervóra azt jeleníti meg, hogy az emberi szervezet energetikai állapota óráról órára változik. Az emberi test is – mint minden más az Univerzumban – ciklusokban működik. Testünk naponta, havonta, évente ismétlődő biológiai ritmusokra van kódolva. Ezeket a rendszeresen ismétlődő folyamatokat a szervóra irányítja. A szervezetünkben folytonosan áramló energiák mozgását a szervóra 24 órás ciklusokban jeleníti meg. Ezzel párhuzamosan láthatjuk azt is, hogy az évkörnek megfelelően melyik hónap melyik időszaknak az energiáját hordozza.

  • az energia a csatornákban meghatározott rend-szer szerint kering
  • a 12 fő szerv mindegyikét két órás periódusban füröszti az energia áramlás
  • a teljes körforgás 24 óra alatt játszódik le

 

Az egész szervezet tekintetében az energia mennyisége állandó. Ha valamelyik szervnél energia tóltengés van, akkor a vele ellentétes oldalon lévő szervnél energia hiány alakul ki. Pl. a tüdő 3-5 óra között van az energiamaximumon, ekkor a vele szemben lévő szerv, a hólyag lesz energia minimumon, amelynek energia csúcsa 15-17 óra között van.

Az esetlegesen megjelenő tünetek mutathatják az adott órában aktív szervnek a gyengeségét.  Pl. ha valaki hajnalban köhögni szokott, azt mutatja, hogy a tüdő nincs harmóniában, így érdemes utána nézni az okainak.

Minél többet tudunk önmagunkról, annál könnyebben tudunk olyan életet élni, amely valóban jó nekünk. Természetünk egyre mélyebb megismerésével egyre közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, ezáltal egy kiegyensúlyozott, egészséges élethez.

A szervóra tanainak figyelembe vételével megérthetjük szervezetünk működését, annak ritmusát és alapul vehetjük életünk ritmusának megtervezésekor. A természetes saját ritmusra hangolt emberi élet jó érzésű, hatékony, élvezetes, és igen produktív.