A szerdai kirándulás a loliban kezdődött 🙂 A loli a mosoda, ahol mosatjuk a cuccainkat. Kedves főbérlő hölgyünk kiejtésével használjuk a laundry szót, amióta körbevezetett bennünket a környékünkön – még a költözéskor -, hogy megmutassa mi merre van. Nem emlékszem pontosan, de mindenféle körülírással, kb. 5 perc volt mire rájöttünk, hogy az a pont ami mellett elsuhantunk a laundry, tehát a mosoda volt 🙂

 

 

Azóta visszük a loliba a koszos ruhát. Ez a bűbájos néni mos ránk. 🙂

Nagyon aranyos, Ő a tulaj, és egész jól beszél angolul.

Elsőre megértette, hogy miért kérjük, hogy a mi motyóinkhoz ne használjon mosószert és öblítőt, amíg mi nem hozunk valamit, ami számunkra megfelelő!

Már keressük, hogy hol tudunk felhajtani mosódiót, mosószódát, vagy más természetes mosószert, hogy tudjanak a ruháink vegyszermentesek lenni. Addig tiszta vízzel mosódnak…

 

 

 

A mai szintetikus világban ahhoz, hogy természetes életet éljünk egész sor dologra kell odafigyelnünk. Egészségünket támogató, megtartó életünkben az egyik alapvető dolog a vegyszerekkel való tudatos bánásmód.

Az utóbbi száz évben a szintetikus vegyszerek az élet minden területén jelen vannak, s így külön-külön, és hatásukat összeadva sok ember számára nem látható, erős hatást gyakorolnak ránk. A temérdek vegyszer, mely körülvesz bennünket sok egészséget károsító hatása mellett stimulálja az agyunkat, az idegrendszerünket. Erre egy igen jó példa a szintetikus mosópor és az öblítő.

Ebben a témában három dolgot kell tisztán látnunk.

  • Az egyik az, hogy bőrünk testünk legnagyobb szerve. Felülete 1,5 – 1,8 m². Testünk, sejtjeink ezen a felületen folyamatosan lélegzik. A pórusainkon keresztül folyamatosan zajlik a metabolikus – anyagcsere – folyamat. Tehát az, hogy mit teszünk a bőrünkre, pont olyan fontos, mint az, hogy mit teszünk a gyomrunkba. Ami méreg a gyomrunknak, méreg a bőrünknek is.
  • A szintetikus mosószerek és öblítők vegyszerek. Olyan kemikáliák, melyek alapvetően kőolaj származékokból készülnek, így már ezen a szinten méreg a szervezetünk számára. A mosógép nem távolítja el a ruhaneműből a mosószert és az öblítőt teljesen.
  • Emellett ezeket a tisztító szereket úgy gyártják, hogy még szintetikus ‘illatot’ is adnak hozzá, hogy az ember úgy érezze a mosott ruha friss és tiszta. Ezek az illatok akár hetekig is benne maradnak a ruhákban, majd amikor magunkra vesszük őket, ez a szintetikus ‘illat’ felhő elkezd hatni az idegrendszerünkre. Ezt úgy érdemes elképzelni, mintha bekerülnénk egy rázó-kamrába, ahol folyamatosan rázással ingerlik a testünket, idegrendszerünket. A szintetikus ‘parfümök’ által testünkre gyakorolt hatás olyan, mintha ezzel a frekvenciával folyamatosan zilálnánk, zavarnánk az eredendő stabil állapotunkat.

Sok más illat és szag anyag frekvenciájával, valamint egyéb vegyszerek és zajártalom hatásaival,egyesülve ez a hatás igen számottevő, és nagyban befolyásolja a közérzetünket, stabilitásunkat, egyensúlyunkat, egészségünket. Ez a zaklatott frekvencia állapot, amiben a mai ember él nagy mértékben ezeknek a szintetikus körülményeknek is köszönhető. Ezen hatások úgy érik a szervezetünket, mint stressz hatások, melyre a szervezet azonnal védekező állapotba kerül. Ez az állapot rengeteg energiát igényel, és gyorsan kimeríti az energia tartalékainkat.

Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, hogy ahol lehet

Ne mérgezzük magunkat!

Fontos, hogy lássuk

A vegyszerek jelenléte milyen hatással vannak az erőnkre, energiánk mennyiségére!

Olvassunk utána!

Tágítsuk tudatosságunk terét e téren is!