Tavaszi áradások

by , on
Már 6, 2018

 

 

 

Csodálatos tavaszt és SzerElemmel teli tavaszi megújulást kívánok minden gyönyörű élet-asszonynak.

Itt a tavasz!

Ragyogjunk!

 

 

 

 

 

Az év körfolyamatában tavasszal a legláthatóbb változás az olvadások megindulása.

“Tavaszi szél vizet áraszt, virág, virágom…”

… s a téli fagy dermedtségéből, megindulnak az áramlások és áradások… Újra megindul az élet folyása. Ezzel az időszakkal talán még ma élő emberként sem esik nehezünkre azonosulni, sőt, nagyon sokan epekedve várják, hogy elérkezzen a tavasz. Amikor megérezzük az első tavaszi fuvallatokat, a melegedő levegő illatát, ahogy a madarak vidáman énekelnek… Érezzük, hogy testünkben és lelkünkben is éledezés indul, s fokozatosan visszatér az energiánk.

A tavasz gyönyörű érzéseinek megélésével párhuzamosan azonban érdemes tudatában lennünk egy másik, az energetikai terekben végbemenő folyamatunkra is. Az olvadások, az áramlások megindulása nem csak és kizárólag kristálytiszta “patakcsordogálás”, melynek tapasztalása lelkesítő, motiváló és örömteli. Igen, gyönyörűséges, és érdemes benne lenni,  megélni a tavasz megindító természet-csodáit. És e mellett ezen megindító energiákat érdemes használni arra, amit azzal a jelzővel illethetnék, hogy: ‘Ami a mélyből megindul’.

Amikor a fagyott földek felengednek, és a tavaszi vizek áradásnak indulnak, akkor az egyik leglátványosabb dolog, amivel a természetben is találkozunk , az az áradásoknak a hozadéka… s ez nem más, mint a sár, a salak és a szemét. A tavaszi áradások árama összegyűjti azt, ami már nem kell, aminek elérkezett az ideje, hogy elmenjen. Saját lényünkben, testünkben ugyanilyen folyamatok indulnak el. A letapadások, lerakódások feloldódása, elindulása, mocorgása..  S ez történik még mielőtt a természet úgy isten-igazából kisarjadna, kibontaná rügyeit az új életre. Ez az áradás megelőzi az élet új évre való kibontakozását.

Érdemes ebben az időszakban a jól eső ébredezés mellett, figyelni azt is, hogy mi jön ilyenkor felszínre. Ez egy erőteljesen megkavaró időszak energetikailag, s ránk is hat természetesen. Legyünk éberek arra, hogy mit hoznak el ezek a hetek számunkra, s ezen érzeteknek, eseményeknek, gondolatoknak mi a mélyebb, valódi mondanivalója..

Ez az időszak arra való, hogy megengedjük, hogy a belső áradások megmutassák a még árnyékban lévő részeinket, s azok oldásával, megtisztítsuk magunkat. Energetikai blokkjaink, káros érzelmeink, gondolataink, s testünk megtisztításának időszaka ez. Egy amolyan tavaszi fajta nagytakarítás… kívül s belül is.

Merítkezzünk meg a víz elemének erejében, s engedjük önmagunkat kívül, belül áramolni.

 

… s nagytakarítás eredményeképpen, magától értetődően megindul bennünk a ragyogás!