A felébredés Kora

by , on
jan 12, 2019

 

Egyiptomi, Maya, Hopi, Inka és számos más tradíció is tisztán értette még azt a rendszert, mely energetikailag meghatározza a Föld bolygó, s a rajta élő emberiség életét. Azt is tudták, hogy a Naprendszerünk központi csillaga, a Nap egy energetikai kapu, melyen keresztül kapja e tér az energiát a galaxis központjából. Ezen a kultúrák idején még tudtuk, hogy a Nap és a föld minden kb. 26.000 évben belép egy igen jelentős együtt-állásba. 2012 december 21-én ez történt.

A hindu hagyományok szerint ezt a 25.920 éves Nap-ciklust négy Yuga-ra, azaz négy korszakra oszthatjuk: Kali, Dvapara, Treta and Satya.

Az ókori Görök filozófi rendszerében ez négy kort jelent: Vas, Bronz, Ezüst és Arany.

A jelen korunk asztrológusai ezt a ciklust akként értelmezik, amikor a Föld körbeutazza mind a 12 zodiákust, 2.100 évet eltöltve minden csillagkép terében. Minden zodiákus terében eltöltött 2.100 év a Föld terében különböző jellegű korszakokat formál. A 12 állatöv terét bejárva, a Föld 25.200 év alatt teszi meg ezt a kört.

Számos hagyomány részeként fennmaradt ez az ősi tudás, apróbb különbségekkel, ám alapvetően ugyanazon kozmikus terekre, azok működésére vonatkozóan.

 

A 24 órás napi ciklus, a 28 napos havi ciklus, a 365 napot felölelő éves ciklus, a 25.920 évet átívelő Nap-ciklust ugyanúgy a Föld bolygó mozgása, s annak a Naphoz való viszonya formálja. Minden földi időszak egy folyamatosan mozgó változásnak a része, melynek részeként a földi tér frekvenciája, ezáltal tudatossága folyamatosan változik. Ebben a folyamatban megesik, hogy álomba zuhanunk, s megéljük a kozmikus éjszaka rendjét, majd a földi tér rezgés szintjével emelkedve újra felébredünk, s tudatosságunk újra tágulni kezd. Egy teljes Nap-ciklus 25.920 évnyi időszaka alatt ez a változás – a Földdel együtt – keresztül visz bennünket a teljes sötétségen, s elhozott bennünket ide, ahol éép most tartunk a spirituális felébredés korszakába.

 

Hajnalodik a Vízöntő-korszak a Föld terében

A vízöntő-korszak 2012. december 21-én kezdődött, mely változás elhozza számunkra azt, amit úgy nevezhetünk: A dualitás játszmájának vége. A Föld, a Nap és a Plejádok központi csillagának (Alcyone) együtt-állásával beköszöntött az új kor, melynek sajátossága az ébredés és a tágulás energetikája. A Föld és a rajta élő emberiség egy szellemi, lelki, és fizikai felemelkedésen megy keresztül. E folyamat részeként a világ, melyben élünk a dualitás elszeparált tudatosságából alakul át a zero-pont-energia tudatosságába.

 

A dualitás tudatállapota a vaskor frekvenciája. Ahol alap létállapot az elválasztottság, a beszűkültség, az individualizálódás véglete. Ebből az állapotból ébredve egyre többünknek válik tisztává a tény, hogy a dualitás csupán egy illúzió. S a földi valóság nem másra épül, mint a polaritás törvényének létjogosultságára, mely szerint minden, ami egymás ellenkezőjeként jelenik meg ebben a térben, az nem más, mint a két véglet állapota ugyanannak az Egy dolognak. A vízöntő-kor energetikája segít bennünket, hogy a kettősség helyett újra megéljük az Egységet. Segít bennünket, hogy rálássunk arra, hogy nincsen kettősség, nincsen jó és rossz, nincsen helyes és helytelen, nincsen pozitív és negatív… minden, ami velünk történik… az csupán egy tapasztalás. Ennek a tapasztalási térnek a semleges energiáját tanuljuk vissza jelen életünkben. 

 

A földi éjszaka, más névvel illetve a vaskor időszaka óta élünk mi emberek itt a Föld bolygó terében a dualitás világában. Ennek közvetlen oka az, hogy a földi világ frekvenciájának mélyrepülésével az emberi agy két agyféltekéje között megtört a kapcsolat.

A bal agyféltekénk hordozza lényünk masculin minőségét. A bal agyfélteke gondolkodása a külső világokra irányuló, elemző. Ez a részünk felelős a logikai gondolkodásért, a matematikus, a következetes, ok-okozati összefüggés látásért. Gondolkodásmódjából fakadóan a bal agyfélteke látásmódja lineáris. Ez a tulajdonsága vezetett a mai általánosan elfogadott képhez, mely szerint az idő egy lineáris vonal mentén terjedő dolog. A bal agyfélteke látásmódjának következménye az is, amikor emberi létezőként aprónak és végesnek érezzük magunkat, különválasztva másoktól, különválasztódva az Isteni Forrástól.

A jobb agyfélteke működése hordozza lényünk feminin minőségét. A jobb agyfélteke működése a belső világokra irányuló, érzékelő. Ez a részünk felelős minden alkotó folyamatért. A zene, a ritmus, a képzelőerő, az intuíció, a humor minősége mind ehhez a részünkhöz tartozik. Ez a részünk érzékeli és érti lényünk végtelenségét, hisz folyamatosan kapcsolatban van az Isteni Teremtő minőségével. Érzékeli az egységet, a kapcsolódást az Univerzum részei között.

A Föld mágnese mezejének frekvenciája újra emelkedik, s az utóbbi években elérte azt a szintet, mely segíti emberként való felébredésünket. Ez a folyamat most arról szól, hogy a két agyféltekénk újra elkezd kommunikálni egymással, s ezáltal megszűnik a ketté választottság illúziója, megszűnik a dualitás perspektívája, megszűnik az elválasztottság, a töredezettség, a szétszóródás energetikai állapota.

A felébredés nem más, mint, hogy újra elkezdünk emlékezni arra, hogy ki vagyunk valójában. Felébredve a hosszú földi éjszaka idején megkezdett ‘álmunkból’, megdörzsöljük a szemünket, nagyot nyújtózunk, s kitisztult tudattal folytatjuk emberként földi létezésünket. Energetikai nyelven szólva a Föld terének rezgés emelkedésével ez a világ áthangolódik a kettősség, a dualitás, az elválasztottság illúziójából, a polaritás három dimenziós világából, a kristály tudatosság zero-pont, Egység tudat-állapotára.

A folyamat támogatásáért sokat tehetünk mi magunk is. Ennek első lépéseként két agyféltekénk összhangján érdemes dolgoznunk, hogy újra egymásra tudjanak találni, s újra tudjanak együtt-működni. Ehhez egy egyszerű lépés lehet az, hogy elengedjük a kényszeres gondolkodás, s teret adunk érzéseinknek, érzékelési képességeinknek. Lényünk érzelmi mezeje közvetlen és szoros kapcsolatban áll lelkünk terével. Érzékelésünkön keresztül gyorsan fel tudjuk venni lélek-részeinkkel a kapcsolatot újra. Lelkünk tere, a morfogenetikus mezőnk pedig közvetlen kapcsolatban áll a Föld mágneses terével. A Föld frekvenciájának emelkedésével mi magunk, lélekként és emberként haladunk vele együtt… ha hagyjuk… s elengedjük ragaszkodásainkat idejét múlt szokások, hitrendszerek, látásmódok terén.

Egyszerű és hatékony eszközökkel ebben tudok segíteni ébredő társaimnak. Ébredő lélek kísérőként, Élet-dúlaként, Életvezetési tanácsadóként felajánlom Jelenlétemet, s tapasztalataimat ezzel támogatva folyamataikat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük