Lassan a testtel

by , on
feb 18, 2019
A mai töltődésre a mezőt választottam…
Igen… a tél számvető, elengedő, megdolgozós, tisztogatós aspektusa még velünk van… ám puha léptekkel érkezik az új kezdet.
A tavaszi napsütés melegével újra élednek a sejtjeink, s megindul bennünk a lendület árama… az új kezdet megindító ereje.
 
Ebben az időszakban fontos látnunk, hogy a lelkes megindulás előtt érdemes időt és teret adni magunknak – testünknek, lelkünknek -, hogy a téli időszak után újra töltekezhessünk. Feltölthessük belső készleteinket, energia raktárainkat… hogy az új évbe megfelelő erőnléttel kezdjünk bele. Ahogyan a fák lassan növesztik, majd nyitják rügyeiket, s ahogyan a rügyekből nyílik majd a virág… úgy nyílunk meg mi is emberek az új év tapasztalásaira. A ‘tavaszi fáradtság’ mint ahogy sokan nevezik… elkerül bennünket, ha megadjuk a módját, a terét újra ébredésünk természetes tempójának, ritmusának.
 
A mai nap, mikor a Nap felhágott az égbolt közepére, kiültem a mezőre. Ahogy ott ültem, éreztem magam alatt a földet, melyet előtte a Nap átmelegített. Lélegeztem a földből, a föld erejéből… melynek teréből kel útjára minden élet…
Megmerítkeztem a meleg napfürdőben… és madárcsicsergés kúrát vettem. Kértem a tiszta kék eget, hogy járja át minden sejtemet, s a sólymok táncával is töltekeztem.
 
Éled a természet, s vele éledünk mi ember is. A környezetünk halk jelzésekkel mutat utat nekünk. Az új év első apró segítője a turbolya. Zöld szőnyegként jelenik meg az erdőben. Ha figyelmesek vagyunk… meglátjuk segítőinket… mindig az aktuális időszakra vonatkozóan. A turbolya vértisztító hatású, és segíti, energetizálja a vese-, húgyhólyag és emésztő szerveinket.
 
Mint minden gyógynövény, frissen szedve ajándékozza nekünk a legtöbbet. Tehetjük salátába, bármely ételre. Ha nem tetszik, az ánizs szerű aromája… gyúrhatsz belőle galacsint, és beveheted kapszula formájában egy kis vízzel 🙂